Saturday, October 8, 2011

BFF !

assalamualaikum !
hehehe :) after visit blog nylia n blog nad, diorang cer citer bout diorang nye bff . bff lelaki . emm, for me kan, aku ada sorang je bff lelaki . aku ade lebih ramai bff girls berbanding boys . bff lelaki aku is : IKHWAN HAIZUL ! hehehe :) aku anggap dye bff coz, aku selalu jugak share story dengan die, n die pon selalu jugak share story ngan aku . bak kate pepatah kan 'sharing is caring' *ni pepatah ke proverb ?*

know him since form 1 ! rapat ngan dia since, kitorang pergi utm, skudai ! selalu jugak chatting ngan dia . selalu jugak dia pinjam buku aku then, buat atok ! hahaha :) pernah sekali, ake ada serious fight with him . punce nye was a girl . girl tu tak bagi ikhwan member ngan aku n kwn2 aku . amboii, cantik nye bahase cik adik kan ? kitorang kenal ikhwan dulu berbanding kau ea .

now, die pon dah tak de kaitan ngan girl tu, n dia bebas nak member ngan aku n kwan2 aku . and aku pun dah tak gaduh dengan dia . yeah ! happy ending !

p/s : bout my girls bff, coming soon . so, stay tuned my dear ! :]

bored friday !

assalamualaikum !
hurm...so boring . bosan yang teramat sangat twu tak ! coz, ari ni i cuti . hahaha :) sesiapa yang kena sekolah, jangan jeles k . pelik kan ? bila kena sekolah, tak nak sekolah . bile tak sekolah, nak pergi sekolah lah pulak . adoii, aini shuhaimah, anda sungguh gedik ! yess, ade i kisah sama ade i ni gedik ke tidak ? macam korang tak gedik pulak kan . ngee =,=

sebut je cuti, i lah orang yang paling happy . *emm, ye ke ??* tak kisah lah, paling happy ke, terhappy ke . yang penting i happy, oke . *grr, pening sudah* i happy bukan sebab apa . bila cuti boleh maen mesej ngan Najib . hehehe :) last last, when holiday is coming, tahap kebosanan dia terlampau yang amat . *BM fail*

pagi-pagi dah bangun . ingat nak buat kerja kursus sejarah . dengan semangat nye, aku keluar kan semua alat-alat nak buat kerja kursus . letak kat meja, duduk depan tv . last-last . rse ngantok dah mai dah ! then, duduk-duduk kat sofa dulu . tengok tv ade pasal BAJET 2012, tiba-tiba, terus zZzZzZzZ . hahaha :) u know what i mean right ?

p/s : actually, i dah x de idea nak update ape kat blog ni . plus, kenapa i gelar kan diri i 'i' ??

Thursday, October 6, 2011

i hate you friend, but i don't want leave you ..

assalamualaikum !

hurm..sedih + frustrated yang teramat sangat . apsal korang tak layan aku ? pasal aku buat salah ? come on la, manusia ni tak terlepas drpd buat salah, oke . tak kan tu pon korang tak twu .

kalau korang nak berterusan macam ni, aku pon akan berterusan macam ni . u know what i mean. right ?

p/s : nurul asmawani karim, thanks 4 being my best ever friend . ily ! :]

mak oii !

assalamualaikum !

haceem ! mak oii, berhabuk giller seyh blog aku ni..maklum la, dah lame tak update kan..ni la jadinye..hehehe :)

Saturday, September 17, 2011

selsema + batuk + sakit tekak = demam !

assalmualaikum !

hurm, tak ada mood lah hari ni . coz, aku demam ! ala, macam mana nak pergi open house faiz nasir ni . pastu, tak kan lah aku nak jumpa boyfiee aku sambil batuk-batuk and selsema kan ? kang dia pulak yang berjangkit dengan aku . hurm ! ='(

hari ni, banyak kali dia call aku . tujuannya ? entah lah . maybe, dia risau dengan aku . nak main mesej, aku asyik terbaring je . that's why lah dia call aku kot . hahaha :) sayang jugak awak kat saya ea .

Friday, September 16, 2011

our first date !

assalamualaikum ! (x jawab dosa ! )

jumaat, 16/9/2011 . wah ! suka giller twu . first, sebab aku pergi beraya dengan kawan-kawan aku . second, sebab dapat dating dengan dia . hahaha =) suke suke .

hehehe :) mula-mula aku pergi rumah rahimah dulu . janji dengan dia nak datang pukul 8 lebih, tapi aku sampai rumah dia pukul 9 pagi . hehehe :) nasib baik dia tak marah aku . then, pergi beraya kat rumah aina . best sangat sebab mak dia masak bihun goreng . sedap giller . aku tambah sampai 3 kali kot . plus, kek coklat buatan mak dia . memang sedap giller giller lah ! pastu, kat tv3 ada citer best . stay kat rumah dia lebih kurang 1 jam .

lepas tu, nak gerak pergi rumah amira nor pulak . kat sana pun makan jugak . mak dia masak bubur ayam . perhh, aku tambah sampai 2 kali . mana ada sedap giller kan . then, gerak pergi rumah aifa'a . kat rumah dia, dah start snapping ! after that, pergi rumah asmawani pulak .

lepas pergi rumah asmawani, terus gerak pergi court badminton kat sri amar . coz, nak jumpa boyfiee saya lah . hahaha :) time tu, suara aku pulak dah lain macam jek . baru je masuk court tu, dia dah nak balik . perhh, sedih giller la . then, nampak budak2 lelaki stay kejap and dia pun ajak jumpa . so, aku heret si asmawani teman kan aku jumpa dia . nak tak nak, dia kena ikut lah .

dia beli roti bakar, pastu separuh tu dia suruh aku makan . dah lah kenyang time tu, suruh aku makan pulak . then, dia ajak pergi kedai mamak, nak beli ais-krim . time tu jugak lah, budak-budak sewel nak kacau kitorang . geram je kan . lebih kurang setengah jam kitorang date, aku ngan kawan-kawan aku pun gerak, nak balik rumah . hehehe :) setengah jam je kitorang date .

sumpah, cute doh !

yess, akhirnya ! dapat jugak gambar dia !


adakah kami comel ? katakan 'YA' !

try teka, awek siapakah ini ?
the answer is " NAJIB ISMAIL !"

our picture is brought to you by camera asmawani !

Thursday, September 15, 2011

raya kedua !

assalamualaikum ! ( x jawab dosa ! )

balik kampung ! hehehe :) raya kedua baru family aku balik kampung . kampung kami di batu pahat, johor ! siapa kampung dia kat batu pahat, angkat tangan sikit ! hehehe:)

raya kedua pulak, family aku bertemakan " gold " . wah ! suke sangat . baju raya aku lah paling lawa ! *perasan ! bangun mana ada awal seyh . mak aku kejut pukul 5 pagi sebab nak sampai kat umah mak long aku dalam pukul 10 lebih . dari skudai ke muar, aku tidur dalam kereta . penat giller lah sebab masa raya pertama pergi beraya kat kota tinggi . mula-mula sarapan kat burger king, skudai .

then, sampai umah mak long aku . bedal kuih raya . sedap giller meyh ! then, dapat duit raya . yahoo ! pastu, family aku and family mak long on the way balik kampung . konvoi la kata kan . semua sekali ada 4 buah kereta je . so, masuk kereta apa lagi . pose la !

akak aku kata, AKU DAH GEMUK !

sampai je kampung, terus pening kepala, sakit perut and rasa nak muntah . gastrik aku dah mai dah . haishh, gastrik gastrik . kau ni datang lah time deepavali ke, tahun baru cina ke . ni tidak, time raya jugak ko nak datang kan . kau jeles ea sebab aku lawa time tu ? hahaha :) bermonolog dalaman pulak saya nih !

sampai je rumah nenek sedare aku, terus mandi and tukar baju . pastu, makan ! lega sikit gastrik aku ni . tak cukup agak nye aku makan kuih raya berbalang-balang kat kampung tuh . mengidam jugak nak makan rendang .

akak aku kira berapa rumah kitorang pergi, dalam masa 1 hari tuh, kitorang dah pergi 15 buah rumah ! giller banyak ! =) memang boring lah kat kampung sebab aku tak ada kawan kat situ . no wonder lah aku boring giller gaban . so, aku pun text lah dengan NAJIB ISMAIL ! hehehe :) gerenti terus hilang kebosanan aku . dari batu pahat terus ke JB, aku texting dengan boyfiee kesayangan saya !

oke, maybe tu je kot aku nak bedtime story ngan korang . now, nak layan najib ismail pulak ! bye . ILY ! =)

raya ouh raya ! =)

assalamualaikum ! ( x jawab dosa ! )

hehehe :) raya pertama dah lepas kan ? tapi, sekarang baru aku nak cerciter ngan korang ! boleh kan ? :)

pagi tu kan, aku bangun pukul 6.30 pagi oke, not petang . mula-mula solat subuh dulu . planning nak tidur lepas solat subuh . tapi, bila bau rendang and ketupat mak aku buat, telan air liur seyh . cepat-cepat aku grab tuala and mandi before akak-akak aku konker toilet tu . hehehe :) *jahat tak saya ? lepas mandi, pakai baju raya saya yang berwarna pink of course, terus tolong akak aku isi kuih raya kat balang tu . time ni best . balang tu tak penuh-penuh sebab banyak yang dah masuk perut aku ! hahaha :D

after that *ceh wah apa lagi, aku bedal ketupat, rendang daging, ayam masak merah and kuah kacang hasil air tangan mak saya ! perhh, sedap giller meyh . rugi giller siapa yang tak makan hidangan raya buatan mak aku nih .

dah bedal semua makanan tu kan, family abang and family akak aku pun sampai . aliff aslam, nephew aku, boleh tidur pulak . tak bangun-bangun tuh . apa lagi, aku pun kacau la . aku takbir raya kat telinga dia, dia tak bangun . lena giller budak ni tidur . dah lah aku malas nak kacau budak ni . so, aku kacau lah boyfiee aku . hehehe :) main mesej dengan dia sementara tunggu ayah aku balik dari kerja . dalam pukul 12 tengah hari gitu, baru lah ayah aku coming home . so, aku try pakai selendang . hohoho :) jadi beb !

after aku pakai selendang je kan, akak aku mulut tak macam cibai pulak kan . she said " woah ! najwa latif ada lah ! " berkk seyh . hahaha :) tapi, bangga jugak ar !

comel tak ? katakan ' YA ! '

so, ni lah baju raya pink kepunyaan aku . baju ni tempah je . kain dia, mana ada ketat seyh, nak naik kereta pun susah giller . grrr, geram giller seyh ngan orang yang jahit baju aku nih !

oke, tu je aku nak citerr about pagi raya . hope you all enjoy yep . aku di hari raya kedua bakal menyusul . so, stay tuned sayang !


Friday, September 9, 2011

28/8/2011 : happy birthday to me !

assalamualaikum (tak jawab dosa tau !)

happy birthday to me,
happy birthday to me,
happy birthday to aini,
happy birthday to me !
( ala ala, usop wilcha ! )

yeay ! birthday aku dah tiba ! the first person yang wish aku of course lah boyfiee saya yang amat saya sayang ! wah . the last person yang wish aku goes to nurul asmawani ! hahaha:) birthday kali ni tak semeriah 3 tahun lepas . birthday 3 tahun lepas best sebab family aku buat surprise party untuk aku . best giller ! tahun ni best jugak lah sebab aku ada boyfiee baru . wah, suke suke ! :]

tapi kan, aku tertunggu-tunggu wish from ex aku . harapan aku tu amat mengecewakan ! so frustrated twu ! aku tunggu wish daripada dia sebab aku nak tengok dia ingat ke tak birthday aku . tapi, tak ape lah . aku tak heran pon ! (apsal banyak sangat tapi ni)

i wanna say thank you to sesiapa yang wish aku beberapa hari lepas . thank you so much ! aku sayang korang ketat-ketat . tapi, aku lebih sayang kan boyfiee aku lah, for sure . hahaha =D

25/8/2011


assalamualaikum ! ( tak jawab, dosa )
kenapa dengan tarikh kat atas ni ? hehehe:) actually, ni adalah tarikh aku in relationship with MUHAMMAD NAJIB ! wah, dah sebulan lebih kitorang maen mesej . akhirnya, kitorang couple jugak ! dah lama kot aku tunggu dia terus-terang dengan aku . tapi, dia jujur jugak dengan aku .

tepat jam 12.25 pagi, dia mintak couple dengan aku . wah ! best best . time tu, mana ada gelabah giller seyh . ye la, time tu aku baru jek putus dengan ex aku . aku takut ex aku cakap, aku putus dengan dia sebab ada lelaki laen . tak suka tau orang cakap aku ma
cam tu . aku pun ada maruah jugak ! (ah, ada aku kisah dia nak cakap macam tu ! dia pun dah ada gf laen kan ! ) so, aku pun terima lah .

tengah hari, macam biasa lah . time tu kan puasa . aku cerciter dengan kawan aku . perhh, haus giller seyh . kawan-kawan aku pun sokong aku and dia couple . diorang cakap aku and najib lebih sesuai daripada aku and ex aku . korang ni jahat kan ?

masuk kelas je, si AMIRUL boleh tanya kat aku. "aini, siapa nama PM sekarang ?" perhh, mana ade tersentap seyh . kalau boleh, 1 kelas lah nak ejek aku time tu . geram jek an .

najib, kita sweet couple kan ? lagi sweet daripada as and fahmi . hahaha:)

Saturday, August 13, 2011

study, study and study !

assalamualaikum !
para pelajar SMK TSNI, JB ! next week, exam ! study smart, k ! haha=D hopefully, dapat staraight A's and dapat nombor 1 ! kalau tak dapat nombor 1, top 3 pun jadi lah ! haha=D

selain study untuk exam next week, aku busy study cara-cara memakai selendang ! cikgunya, pandai-pandai lah search kat google ! kat youtube pun boleh . boring lah asyik pakai tudung yang sama dengan fesyen yang sama ! aku asyik pakai tudung 'ekin' tak pun tudung syria . sesekali bergaya, apa salah nya kan ?

muhammad najib !

assalamualaikum !
today, aku nak cerciter about seorang budak ni . if nak tahu nama dia, sila lihat tajuk entry ni . hoho:) siapa budak ni ? hehe:) *smilling... kitorang kawan je lah . start know him, time budak-budak lelaki kelas aku and member-member aku pergi main badminton kat sri amar . memang best giller lah ! kitorang main badminton sama-sama . beregu dengan dia lawan amirul shafiq and aifa'a . siapa menang ? of course lah aku and najib ! haha=D

about najib:
nama penuh: muhammad najib .
form 2
sekolah kat maktab sultan abu bakar / EC !
ada je modal dia nak buat lawak . aku boleh ketawa tergolek-golek bila dia buat lawak, tahu tak !

actually, aku saje-saje buat entry untuk dia . hehe:] salah ke aku buat entry untuk dia ? tak kan ? hoho:] *mencarut ! bila main mesej dengan dia tu, aku akan tersengih sorang-sorang depan phone aku tu . dah macam orang gila tahu tak ! haha=D whatever la ! main mesej dengan dia, always mencarut !

Dua tiga kapal berlayar di samudra
Ayo sahabatku kita bergembira
Bermain bernyanyi bersama
Menikmati indahnya dunia

Karena sahabat untuk selamanya
Bersama untuk selamanya
Kau dan aku sahabat
Untuk selamanya setia

Berakit-rakit kita ke hulu
Berenang-renang kita ketepian
Kita berbeda untuk saling mengisi
Segala kekurangan kita

Mencari sahabat untuk selamanya
Atasi semua perbedaan
Kau dan aku sahabat
Untuk selamanya
Selama-lamanya setia

Sahabat untuk selamanya
Berbagi dan saling menjaga
Kau dan aku sahabat
Untuk selamanya
Selama-lamanya setia

special for you !


dah single ! :')

hey korang ! sila lihat tajuk di atas ini . huhu, i am oficially SINGLE ! hoho:') macam sedih je kan ? of course lah sedih, lama kot kitorang couple . huhu, maybe tak ada jodoh kot . haha:) *cannot go betul ayat aku ni, kan ?*

S: apsal korang putus ?
J: biar lah aku, dia and member-member aku je yang tahu .
S: kau nangis tak bila dah clash tu ?
J: gila kau tak nangis ! kat sekolah tu aku dah nak nangis kot . tapi, aku kuat kan semangat ! yeah !
S: kau rasa sekarang dia dah ada pengganti ke ?
J: emm, ada kot .
S: dah berapa tahun kau couple dengan dia ?
J: setahun lebih .
S: kau still sayang dia ?
J: sayang as friend .
S: perkara sweet dia buat kat kau ?
J: banyak sangat ! tapi, secret meyh .
S: sekarang, kau dah ada pengganti ?
J: hoho:) *smilling ! not yet lah sayang, single but not available !
S: apsal tak terpikir nak cari pengganti ?
J: need some times untuk stabilkan perasaan aku . *wah !

actually, kitorang dah 2 kali putus . and ni kali yang kedua . kali yang pertama aku boleh sharing story kat korang sebab-sebab kitorang putus .
hoi jantan tak guna ! sebab kau lah aku and dia putus . aku cakap aku tak suka kau, aku tak suka lah ! ayat aku ni, bahagian mana yang kau tak faham ?! nak kata kau tak faham, aku cakap BM . takkan kau tak belajar kot subjek BM kat sekolah kan . seriously, kau lah jantan yang tak pernah faham bahasa yang pernah aku jumpa ! kau ni memang GEDIK + POYO + PERASAN + TAK RETI DENGAR CAKAP = ANNOYING !!

sebab kitorang putus kali ni, as i say : biar aku, dia and member-member aku je yang tahu .

'SINGLE IS SIMPLE. COUPLE IS TROUBLE !'

Saturday, August 6, 2011

grrr !

laptop akak aku, bengong !
superb lembab mengalah kan kura-kura !
geram nyerr !!!

Friday, August 5, 2011

!!!

i am not in good mood, right now !

nak sound aku pun, agak-agak ar !

hey korang ! ingat tak, entry baru-baru ni pasal aku gaduh ngan ex-bestfriend aku ? if nak baca entry ni, korang kena lah baca entry tu dulu untuk memahami dengan lebih lanjut ye . ok, back to the story, nak senang citerr, aku gelar kan dia dengan gelaran 'sotong' untuk korang faham citer aku . prihatin tak ?

si 'sotong' ni, nak sound aku weyh ! nak sound aku, macam aku tak boleh sound kau balik kan ? ni dialog aku and dia . but, before that, aku 1 group ngan dia untuk pembentangan sejarah ! oh tidak ! cannot cannot !

cikgu: siapa yang tak datang time group dia kena bentangkan, saya bagi tajuk lain dan awak kena bentang kan sorang-sorang .
'sotong': cikgu, saya nak bentang sorang-sorang .
aku: bagus ar macam tu !
'sotong': a'ah . memang bagus !
aku: macam aku hadap sangat kau 1 kumpulan ngan aku !
'sotong': (...)

eh ? dah tak dengar pulak suara dia yang konon merdu tu ? oh, dia dah diam lah . hey sotong ! apsal diam ?! dialog kat atas ni, masa hari khamis (4/8/11) . as pulak sibuk nak lerai kan . grrr, sibuk betul lah minah ni ! sakit hati betul ! chop ! ada dialog lagi ni ! dialog ni berlangsung pada hari jumaat (5/8/11) .

rahimah or aina: 'sotong', dating pe ?!
aku: weyh, sotong reti dating ke ?
'sotong': oi babi, kau diam !
aku: babi ? ada babi ke kat sini . aku tengok semua manusia kat sini . eh chop, tak semua . ada sotong jgak kat sini !
'sotong': (...)

eh ? diam lagi mamat ni . tadi bukan main lagi maki-hamun aku . babi lah, ape lah ! bila dah nak start, dia pulak diam ?! pelik la kau ni 'sotong' !

since aku gaduh ngan 'sotong' ni kan, memang aku and dia tak pernah tegur . tak pernah ok . ulang suara TAK PERNAH ! siapa seyh nak tegur dia tu, hadap muka dia pun aku tak ingin !

p/s: maybe member-member aku tertanya-tanya, bila aku and dia akan berbaik . aku akan jawab persoalan korang tu ea . aku and dia tak akan berbaik or bermaafan, lagi-lagi dah nak raya ni kan ? tak akan !

Monday, August 1, 2011

kerja kayu !

hoho:) hari tu kan, budak kelas aku ada buat kerja kursus subjek KH . hurm, memang suke giller + giller lah kan . time nak memaku tu, susah giller ! aku suruh as tolong . name jugak kawan kan, of course kena tolong . time sibuk-sibuk memaku tu, tukul yang aku guna tu terkena jari aku ! ouch ! sakit giller . habis jari aku lebam . sakit tau !

tangan sakit, boleh lagi buat peace !

sakit gilax ! T_T

dah sakit tu, tak boleh fokus nak buat kerja . aku dengan bangang nye pergi sapu minyak yuyi kepunyaan aifa'a . sapu minyak, sakit tak hilang jugak .

congrats to you !

sad story ! ada lah seorang budak kelas aku ni, dah remove tag gambar yang dia tag kan untuk aku . kat FB of course . kitorang kenal and rapat since tahun lepas . dia lah member lelaki yang paling rapat ngan aku . tak sangka pulak perangai sebenar dia macam ni . kitorang punya rapat, if online FB, tak sah kalau tak chatting . dia tak sah kalau tak pinjam buku latihan aku . ingat lagi, budak pengawas percubaan selalu ingat kan kitorang couple, padahal tak pun !

dia berubah sejak dia tahu siapa couple aku . since tu, kitorang dah tak rapat . kitorang selalu gaduh, 24 hours a day, 7 days a week; aku and dia tak sah kalau tak gaduh . aku ingat kan aku pilih member yang baik bagi aku, walaupun perangai dia annoying . tapi, nama jugak kawan kan ? of course lah kita terima dia seadanya .

1 ogos, 2011 . kitorang seriously fight ! gaduh kat FB . dia tu tetibe nak serang aku . dia cakap aku clash ngan ex aku, then nak menggedik tak tentu pasal . hello budak ! aku menggedik ke, clash ngan ex aku ke, aku punya hal lah ! you just mind your own business ! jangan nak jaga tepi kain orang je, jaga tepi kain kau sendiri ! sekarang, aku memang tak hadap nak kawan ngan kau lagi, baru aku paham perasaan rahimah macam mana . kau tu, time susah baru nak cari kawan . time senang, jeling kawan pun kau tak . kau tak payah pikir kau tu dah bagus sangat lah . no one is perfect in the world !

dengan ini, kita putus kawan ! aku dah tak hadap nak kawan ngan kau ! aku rasa hidup aku lagi bahagia if kau get out of my life !

august a.k.a ogos !

bye julai, and hye ogos ! hoho:) ogos dah datang, yeay yeay ! suke suke ! bulan julai aku simpan rekod; bulan yang sangat menyedihkan aku . walaupun ada certain-certain sweet moment pada bulan tu . tapi, sad story lah paling banyak dalam bulan lepas . hopefully, bulan ogos bulan yang menceria kan aku !

bulan julai, bulan yang paling teror buat aku sedih . aku ni dah lah jarang sedih, tapi bulan lepas lah bulan yang teramat sangat menyedih kan aku ! *mencarut !* grrr, hope bulan ogos can make me happy for 31 days ! bulan ogos, janji ngan aku ! k . =.=

Sunday, July 31, 2011

nurul atieqah ! :)




gambar yang diedit oleh tieqa !

wah ! siapa dia ni ? of course lah member baik aku ! nama dia korang boleh tengok tajuk entry ni ! hehe:) ok, aku kenal ngan dia since tahun lepas . tapi tak rapat sangat berbanding tahun ni ! aku suka kawan dengan dia sebab dia seorang kawan yang memahami ! kawan yang selalu bagi aku sokongan ! aku tak pernah menyesal jadi kawan dia ! dia jugak kawan yang ada bila aku sedih, dia lah yang happy kan aku ! tieqa, sayang kau ketat-ketat !



KSL city !

hey ! tadi aku kakak-kakak aku and of course mak aku, jalan-jalan jap kat KSL ni ! kejap dia tu, dari pukul 2-pukul 6 ! gila lama ! ikut plan nak pergi Danga City Mall ! tapi, pergi KSL pulak . aku malas nak tanya banyak . orang dah ajak pergi jalan, ikut je lah ! tak payah nak banyak songeh !

first, pergi beli baju jap . mak aku yang beli kan . sporting giller ! mak aku beli kan baju yang berharga RM 79.90 ! mahal giller ! aku pulak, jenis tak kisah, orang dah beli kan, amik ! then, mak belikan seluar . yang ni murah sikit . RM 25 je ! thanks mak ! sayang mak ! hehe:) after beli baju and seluar, pergi survey kasut jap . aku adalah berkenan dengan sepasang high heels ni . mak aku tanya; nak ke ? aku tanpa segan dan silunya menjawab; nak ! haha:) mak aku pun beli kan . wah ! semua mak aku support ! dan mak aku dah anggap aku dah besar ! dah boleh pakai high heels ! so, kepada sesiapa yang ejek aku pendek atau yang sewaktu dengannya, you better watch out ! cause, aku semakin tinggi (when i wearing my high heels !) haha:)

masa jalan-jalan tu, tiba-tiba perut aku buat hal . sebab dari pagi tak makan . nasib baik akak aku belanja ! kalau tak, tak tahu lah ape yang jadi ! then, mak aku ajak pergi tesco, nak beli barang untuk puasa ni . mak aku pulak belanja . mak aku belanja CHOCOLATE CHIP MUFFIN ! sedap giller weyh ! jangan jeles ! haha:) perasan giller boleh ?!

ok, itu je aktiviti aku sebelum puasa ni ! ingat, esok dah puasa ! puasa penuh tau !

selamat berpuasa !

hey korang ! esok puasa kan ? kan kan ? haishh, tak kan lah tak tahu . tak tahu ke, buat-buat tak tahu ? *sorry, dah mula mencarut* so, aku nak ucap kan SELAMAT BERPUASA ! puasa penuh tau . tak mahu ponteng-ponteng tanpa sebab . yang ada sebab tu, aku faham lah ye . *mencarut lagi* hehe:)

aku pulak ?! tahun ni maybe akan berpuasa penuh if tak ada masalah lah ! insyaAllah ! huhu:)

plan untuk bulan ramadhan:
  • 1-10 ramadhan: relaks dulu, hehe:)
  • 11-20ramadhan: persiapan raya bermula ! ambik baju and survey tudung !
  • 21-25 ramadhan: beli barang-barang untuk buat kuih raya ! tolong tengok mak buat ketupat !
  • 26-29 ramadhan: buat kuih raya; kemas-kemas rumah !
tahun ni, ayah aku confirm raya kat rumah mak kandung aku sebab tahun lepas ayah aku raya kat rumah mak tiri aku . family abang aku, not confirm yet ! kak ngah, confirm raya together-gether ! family kak yana, not confirm yet ! kak aida, of course confirm . aku ? raya kat dengan family aku lah ! tak kan raya dengan family boyfiee aku pulak kan ?

hoho:) bulan ramadhan bulan yang paling aku suka ! sebab family aku always gather around ! siapa yang tak suka family dia always together-gether kan ? lagi satu, sebab birthday aku pada bulan ramadhan ! hehe:)

buat ke sekian kalinya, aku ucapkan SELAMAT MENYAMBUT BULAN RAMADHAN ! puase penuh tau !

Saturday, July 30, 2011

edit !

siapa eak awek kat atas ni ? hoho:) cute kan ? well, aku dah tahu dulu ! haha:) perasan giller boleh ? thanks to minah sewel ni, dia yang edit kan . rajin giller nak edit gambar aku . kalau buat homework tu, dia yang selalu tak siap . edit gambar ni, tak payah bagi due date, dia dah siap dulu . expert giller kau ! haha:) minah tu gerenti kembang !

geram + sakit hati = BOOM !

geram giller weyh ! sebab kan, aku baru dapat netbook ni, kakak-kakak aku dah macam-macam ! abang aku tak kisah sangat . kakak-kakak aku ni yang lebih-lebih . ada siap nak buat jadual untuk netbook aku ni . boleh online 3 jam je ! giller cibai !

eh ! netbook aku suka hati aku lah nak buat apa ! kakak-kakak aku tuduh, since aku dapat netbook ni, aku dah tak tolong mak aku . hello ! baru 24 jam aku dapat netbook ni ! korang dah tuduh aku macam-macam ! korang dah tak payah nak kepochi . aku dah besar, dah matang la weyh !

aku dah bosan lah asyik kena buli ngan korang ni ! nak mengamuk depan korang, aku ingat pesan mak jangan kurang ajar ngan korang sebab korang lagi tua dari aku ! tapi, aku dah tak tahan ! makin aku pendam, makin naik giller aku ni ! ada korang pikir perasaan aku ?! ada ke ??!!!!

so, think before u talk !

saya nak patung domo kun !

hoho:) tadi kan, after balik dari perjumpaan st.john, zikri ajak kitorang pergi giant . mula-mula tu, malas gak kan . tapi, akak aku pulak ambik aku lambat . so, aku follow je la . aku ingat kan diorang nak wat ape seyh . rupa-rupa nya, nak main token . adoi korang ni, form 2 perangai macam budak darjah 2 pulak . well, diorang macam tu pun sebab si zikri ni belanja . memang lah !

ngah on the way tu kan, diorang jalan mane ada superb laju kan . terpaksa lah aku jalan laju-laju n lari semata-mata nak kejar diorang . dah lah aku tak bawak ubat (untuk semput) . nasib baik tak buat hal kat tengah jalan tu . time dah nak sampai tu kan, member-member aku yang kat depan tu dah terjerit-jerit 'aini aini...' aku ingat kan apa . rupa-rupanya, diorang nampak boyfiee aku . nampak boyfiee aku, mana ada huru-hara seyh ! haha:) aku buat dang je la . boyfiee aku pun tak nampak aku .

so, masuk je kat giant tu, our first destination is of course lah kat tempat token tu . zikri sungguh-sungguh suruh aku main bende alah tu semua . tapi, aku malas ! after main kat tempat token tu, jalan-jalan jap, sekali kitorang jumpa tempat patung ea ? aku pun tak tahu nak panggil benda alah tu apa . si zikri main benda alah tu, sekali dapat patung DOMO KUN ! 2 pulak tu ! aku mana ada jeles kan . hoho:) selain dapat patung domo, dia dapat teddy bear yang memang cute giller ! aku mintak dia teddy bear tu sebab dia main benda alah tu pun guna duit aku .

aku nak sedap kan hati aku, aku cakap kat zikri : teddy bear aku lagi comel la daripada domo kun kau tu ! ceh, padahal dah jeles, ada-ada je . after zikri dapat domo kun dia tu, start lah keobsesan aku terhadap patung domo ! hoho:)


pink cute domo kun ! hope dapat patung sebijik macam ni time bufday aku !

sweet meyh ! <3
wow, cute cute !

so, moral of the story, SAYA NAK PATUNG DOMO KUN ! TERUTAMANYA COLOUR PINK !

Friday, July 29, 2011

saya dapat netbook !

hey korang ! guess what ? hari ni kan, aku dapat netbook baru . dapat ok ! not beli . siapa bagi ? of course lah kerajaan . haha:) member-member aku panggil netbook 1 malaysia . alhamdullillah, tak payah susah-susah mak aku beli kan . actually, aku baru nak kumpul duit nak beli laptop baru yang berwarna pink ! tapi, aku dah ada netbook, tak payah lah susah-susah aku nak kumpul duit . hehe:)

ok, back to the story . bukan aku sorang je yang dapat netbook ni, member-member aku pun dapat tapi, tak semua lah . member-member aku yang dapat is : amirah nur, nad, najwa, nylia, aiman, nabila, farhana, farahin, sabrina n fatihah . sebenarnye, 15 orang yang dapat . 3 orang setiap 1 kelas . dari kelas 2 uia-2 upm je . kesian siapa yang tak dapat tu . korang beli sendiri la ea . hehe:)

mula-mula kan, aku dapat colour hitam . tapi, aku tak suka colour hitam . so, aku tukar ngan nylia . dia dapat colour putih . hoho, aku suke colour putih sebab colour putih nye lawa ! if ada colour pink, lagi lah lawa . tak dapat dinafikan ! haha:) dengan ini, aku akan menambah netbook aku dalam senarai barang yang paling aku sayang ! netbook ku, SAYA SAYANG AWAK !

first time aku update blog ni menggunakan netbook aku ! hoho:) semua berjalan dengan lancar ! sayang kamu netbook !!!

Sunday, July 24, 2011

contest zaman kanak-kanak

ok ! banner dah letak ! satu lagi contest yang aku nak join . at first, nak buat entry ni minggu depan . tp, disebabkan aku terlebih rajin hari ni, aku buat lah entry pasal contest ni . haha:) contest ni anjuran kak myra . aku tengok contest ni macam best je, aku pun join lah .

masa aku kecik-kecik kan, aku ni seorang yang lasak and nakal jugak . tapi, cume satu je masalah aku dulu, aku ni seorang yang penakut . kalau jumpa orang tu, gerenti tak nak tegur . tu yang orang ingat aku ni sombong . aku ingat lagi time first-first aku belajar naik basikal, kawan aku yang ajar kan . itu pun aku belajar secara paksa rela ! mase belajar tu, banyak kali jugak la aku terjatuh . luka and lebam sana sini . disebabkan aku seorang yang lasak, aku tak peduli kan pun luka and lebam tu . asal kan aku pandai naik basikal. after dah pandai naik basikal tu, aku lumbe basikal ngan member aku .balik-balik je, mak aku tanya 'kenapa lebam-lebam, luka-luka ni ?!' dengan selambanya aku jawab 'tadi belajar naik basikal, pastu terjatuh kat tepi jalan . lepas dah pandai naik basikal, ema lumba basikal ngan kawan.' haha:) nasib baik lah mak aku tak marah aku . after that, parents aku bawak pergi klinik sebab risau luka aku tu kene jangkitan kuman . luka dah lah banyak kat kaki . memang aku nangis giller giller bile doktor tu cuci luka aku and aku ingat kan doktor tu nak potong kaki aku . aku cakap kat doktor tu 'doktor jangan potong kaki kite .' then mak aku cakap 'tu lah, nakal sangat .' and doktor cakap 'kite tak potong kaki awak lah . kite cuci luka ni je .' after aku dengar doktor cakap macam tu, baru aku berhenti nangis... haha:)

dah cerciter, aku tag: mira, fajar dan kak cicie


in mood: merajuk dengan cikgu jawi !

assalamualaikum dan hey korang !
sekarang ni kan, aku memang ngah merajuk and frust giller dengan cikgu subjek KH yang bernama cikgu jawi . sakit hati tau . adalah 1 hari tu, cikgu mintak tolong dengan aku and member2 aku, tolong kemaskan and susunkan semua stok ves pengawas yang baru sampai . at the same time, aku ade tak puas hati dengan seorang pengawas percubaan form 1 yang memang kerek giller lah kan . so, aku pun mengadu lah dengan cikgu jawi .

aku: cikgu, saya tak puas hati lah dengan (tettttt) . dia tu kerek sangat . depan kitorang dah berlagak macam ape . dia tu berlakon je lah cikgu .
cikgu jawi: eleh. kau cakap orang berlakon . kau tu same je . kat kelas dengan budak lain . kat luar lain .
aku: eh ? saya pulak yang kena ? lagi satu, saya tak couple pun dengan (tettttt)
cikgu jawi: aku dah dengar banyak citer . aini playgirl aini playgirl . nak muntah aku dengar .
aku: dah lah cikgu. saya dah tak nak tolong cikgu . (sambil buat muka tak puas hati and nak nangis .)

grrr . masa tu member2 aku ngah tolong cikgu kecuali aku . yela, ngah merajuk kan . tibe-tibe.....

cikgu jawi: woi, tolong lah diorang .
mira: cikgu, dia merajuk lah .
cikgu jawi: kalau dia merajuk, aku api-apikan si (tetttttt)
aku: hish cikgu ni, saya tak couple dengan dia lah .

masa tu memang frust giller lah dengar apa yang cikgu cakap tu . sabar je lah ! after diorang tolong cikgu, aku pergi lah jumpa cikgu hamka . saje-saje nak kacau cikgu . if aku jumpa cikgu hamka, gerenti aku tersenyum-senyum .

cikgu hamka: ni kenapa ? tersengih-sengih .
cikgu jawi: biasa lah . orang dah ada pakwe .
aku: eleh cikgu ni .

apa seyh cikgu ni . yang penting, memang aku ngah merajuk dengan cikgu jawi !

Friday, July 22, 2011

???

hey korang ! huhu . straight to the point, aku dah malas nak main-main bayang sebab sekarang mata aku macam nak tak nak je bukak ! sekarang atau bahasa jawa nye NOW aku memang teramat busy kumpul duit untuk blog aku yang tercinte ini ! hehe . tapi, aku kumpul duit tanpa pengetahuan mak aku . ssshhhh, korang diam-diam je dah lah ea ? aku nak tempah header and maybe banner . tempah tu memerlukan duit ye ! sebab itu lah aku busy and excited sangat-sangat nak kumpul duit . kadang-kadang kena marah jugak ngan mak aku sebab tiap-tiap hari nak pegi sekolah gerenti mintak duit lebih . sekarang pun mak aku selalu bagi RM 3 ++ for duit belanja aku. bukan lagi RM 2 as usual ! wah, suke suke ! mak aku macam tahu-tahu je yang aku nak kumpul duit . that's why lah kadang-kadang aku tak makan time rehat ! nak kumpul duit punye pasal . duit belanja aku adalah antara sumber duit simpanan aku buat masa sekarang . and next time, maybe aku 'pau' abang angkat aku (shafiq !) haha:) so shafiq, you better watch out ! aku 'pau' dia sebagai upah atau gaji aku me'manage' blog dia tu !

aku: if kau nak buat header, kau kene bagi aku RM 15 atau RM 20, RM 5 for upah aku .
shafiq: kau nak makan penumbuk aku ?!
aku: well, kau nak telan penyepak aku ?!

haha:) antare sesi gaduh-gaduh manja !


semenjak dua menjak ni kan, aku lebih aktif n fokus dalam hal-hal blog ni . kalau dulu, tak ade maknanya aku nak update blog ni . jangan katakan update, blogwalking pun aku tak rajin . haha:) betape malasnya aku . tapi sekarang, dalam sebulan gerenti ade je story yang aku nak telling-telling kat korang . tapi, itu pun setakat beberapa entry saje . sebab aku just online hari jumaat and sabtu . hari yang lain aku kene study, study and study ! yess, study untuk nak dapatkan netbook dan exam yang makin dekat ni ! tapi, aku tak suka belajar seorang diri, ape kata korang lah yang temankan aku . nak suruh boyfiee aku temankan ? haha:) saya tak tahu lah awak sudi ke tak ? maybe tak sudi kot . gerenti awak ade kerja lain selain teman kan saya study kan ? :')

Sunday, July 17, 2011

"GiveAway : One Klik One Present by Lyssasecret"

hye kawan-kawan sekalian alam !
jom join giveaway kak lyssa yang comel ni ramai-ramai ! hadiah lumayan tau ! jangan lepaskan peluang !



TARIKH TUTUP PENYERTAAN : 30 JULAI 2011

cepat !! dah tak lama lagi je tu ! kalau tak sempat, siapa yang rugi ? korang jugak kan ?

tag: nylia
aina
nadia
asmawani

Saturday, July 16, 2011

i love them !

  1. my parents !
  2. my siblings !
  3. my best buddys !
  4. my boyfiee !
  5. my pink nokia c3 !
  6. my pink blog !
  7. my pink school bag !
i love my parents !
saya sayang parents saya ! of course parents kandung aku k ! if mereka marah, itu tandanya mereka sayang . if mereka tegur, itu maknanya mereka mengambil berat ! if mereka kongkong saya, itu maknanya mereka mengambil berat n sayang saya !!

i love my siblings !
no matter abang n kakak-kakak aku semua jahat ngan aku but, aku still sayang mereka . lagi-lagi kakak-kakak aku yang always kacau if aku ngah release tense !

i love my best buddys !
rahimah, amirah nur, mira, aina, aifa, as, eipa, atiqah, wani, nuryn, *tangan penat menaip nama-nama buddys aku . aku say sorry if ade nama yang aku tak taip .* korang kawan terhebat aku lah . sayang korang ketat-ketat !

i love my boyfiee !
saya sayang awak ! serious saya sayang awak ! sayang awak sangat-sangat !

i love my pink nokia c3 !
pink nokia c3 atau nama yang aku bagi : pinky ! sayang pinky sangat-sangat ! hopefully dapat guna pinky forever !

i love http://duniasigilapink.blogspot.com !
my first n last blog ! aku tak kisah if kena berhabis duit just for my blog !

i love my pink school bag !
walaupun beg tu lagi besar daripada orang yang memilikinya ! tapi, aku tak kisah ! sebab beg tu is the first bag pilihan aku ! bayangkan 9 tahun aku sekolah, itulah first beg yang aku nak sangat-sangat !

i love them !

saya sayang awak !

saya sayang awak sangat-sangat ! saya percayakan awak sangat-sangat ! jangan lukakan hati saya buat kali yang kedua ! please, saya merayu sangat-sangat kat awak ! *kenapa banyak sangat perkataan 'sangat-sangat' ni ?!*

i am officially TAKEN !

aku tak tahu kenapa mulut aku ni nak sangat cakap 'SAYA SAYANG AWAK ! ' agak-agak kenapa ye ? if kat dalam kelas tu, aku selalu conteng meja n tulis ayat keramat tu ! haishh, apsal ngan aku ni ? tangan aku dah berjangkit dengan mulut aku ! oh no ! *watak drama queen dah ! *

capital TUTTT !

SAYA SAYANG AWAK SANGAT SANGAT !

ayat keramat yang simple tapi, mendalam maksudnya ! so, awak hayatilah ea. TQ


Friday, July 8, 2011

NURUL NADIAH ! :')

hey kawan-kawan sekalian alam ! hari ni aku nak cerciter ngan korang about dye ! as usual nak twu name dye, sila lihat tajuk entry ni . her full name is NURUL NADIAH BINTI ISMAIL ! aku eja name kau betul kan ? aq hentam je derr .

actually, dye mintak maaf kat aku . sebenarnye, aku pun nak mintak maaf kat kau jugak ! seikhlas yang mungkin tau ! ingat x yang aku ade post entry pasal aku gaduh ngan seorang perempuan ? ini lah orang nye . nad, aku tarik balik kata-kata yang aku tulis kat entry tu .

sebenarnye kes kau ngan aku ni same je . macam yang kau cakap . since kite asyik tengok sesama sendiri, aku rasa bersalah yang teramat sangat ! if aina tegur kau kat bus stop macam selalu, aku nak senyum kat kau . tapi, takut kau pikir otak aku ni x center atau makne lain G.I.L.A ! ngah gaduh, tibe-tibe senyum pulak ! x ke gile tu ?

nad,
i want to say sorry for everything ! :')

Tuesday, July 5, 2011

sikap aku yang annoying ?

wah ! tajuk entry kali ni...tak dapat dinafikan la semua orang mesti ade sikap yang agak menyakitkan hati orang kan ? kalau korang cakap tak ade, memang korang semua tipu giller ! of course la, tak ade siapa yang perfect di dunia ni ! oke oke, maybe aku ade beberapa sikap yang annoying...antare nye :

tak suke call orang !
aku memang x suke call orang, harap maklum ! aku lebih suke texting than call...habit since kecik kot, kalau ade orang yang suruh aku call n x de hal penting, aq tak akan layan ! aku call orang if urgent sahaje ! maybe aq bersikap macam ni sebab sayang kredit kot !

if ade orang tanye aku soalan, aku akan jawab TAK TAHU !
ni sikap aku yang family aku pun tak suke ! if ade orang tanye aku something, aku akan jawab tak tahu, walaupun aku tahu jawapan kepada soalan yang orang tanye kat aku tu ! *ayat macam nak minta penyepak je kan ? tak pe lah, simpan je lah penyepak korang tu...

suke jerit !
walaupun berbadan kecik, tapi kuat jerit ! aku suke jerit ! even kat rumah pun aku selalu jerit, apatah lagi kat sekolah kan ? huhu;) kalau boleh, sekarang pun aku nak jerit ! aku suke jerit tanpa sebab ! *ape seyh*

oke oke, itu sahaje sikap aku yg really really really annoying !

Saturday, July 2, 2011

make up !

hey korang ! tengok tajuk entry ni, make up ?? aq bkn la seorang yg setiap 30 minit kene bertepek bedak kat muke ni or kne calit lip gloss kat bibir ni...jgn salah faham k, bkn aq yg nk make up ! aq x maen ar make up, eye shadow what-so-ever tu ! tp, aq nk make up blog aq ni ! err, so buruk kan ? aq nk tukar background n header yg kat atas tu...aq nak buat perubahan besar untuk blog ni secare slow n steady ! (in mood: cikgu muiz !) sikit-sikit, lame-lame jd bukit kan ? wah !

untuk sesi make up blog aq ni, aq nak lebih banyak PINK for my lovely blog ! biar sakit mate korang nanti...*ceh, kejamnye...x de la sampai korang sakit mate, juz pink kat sini, pink kat situ...just right ! not too loaded n too messy ! nnti semak pulak mate korang kan ? n aq nk try tempah header yg berwarne pink of course tp, buat mase sekarang aq still cari sape yg terime tempahan untuk header blog ! tolong aq bole ?

maybe, aq akan remove widget-widget yg x diperlukan tu...about lagu, still dipertimbangkan same ade nak letak lagu or not...juz wait n see la ye ! writing, hurm...sedang diperbaiki (ceh wah !)

don't worry, be happy n juz wait n see !

my first duty !

hai korang-korang sekalian alam ! hari ni ade larian 1 malaysia kan ? so, korang dapat number bape ? chop, aq twu gerenti number 1 dari belakang kan ? kan kan ? aq memang dah hagak ! hehe:) ekceli, korang dapat number bape x de kaitan ngan entry aq ni, aq saje je ! haha:)

ok ok, back to the original story, korang semua ade larian, am i right ? aq selaku ahli st,john ambulans majidee (wah !) telah menjadi kewajipan aq untuk merawat jikalau ade di kalangan anda yg sakit ketika berlari...*ayat aq mane ade bengong kan ?* hehe:)

dipendekkan cerita, aq kene bertugas a.k.a duty dengan muhd shazril/mesra dipanggil COMEL ! bez giller duty dengan si COMEL yg cute ni...(dah comel, cute pulak. kene belajar BM balik ni...) gempak giller la duty dengan mamat ni, kitorang kene duty kat jln kangkung x silap....hehe:) tempat aq duty tu memang bahaye giller...if sape2 yg lari terlajak, gerenti kene langgar dengan kereta atau yg sewaktu dengannye...*aq twu korang x paham dengan ayat aq ni, so buat2 paham je la ea...* aq dengan si COMEL ni ade 3 jobs, iaitu :

  • ahli st.john (of course)
  • polis trafik x bertauliah
  • penyokong budak-budak yg lari
haha:) dahsyat kan ? tp, bila pikir logik, macam mane tu ?? yg ahli st.john korang dah sedia maklum kan ? yg polis trafik x bertauliah tu x bole belah ! k, tempat kitorang duty tu kat jalan raya tau...kalo jalan raye mesti ade kenderaan kan ? so, if ade kereta atau yg sewaktu dengannye lalu ke, kitorang buat gaye ala-ala polis trafik lah kan...arah-arah kan kereta lalu situ, sini (pape je la) patut nye tugas tu kitorang x yah buat kan ? patot nye polis kene buat macam tu kan ? guess what ?! tempat kitorang duty tu, x de polis langsung ! seriously, if ade polis pon, diorang juz lalu je...aq lagi sikit nak kene langgar dengan kereta...kalau kereta tu kecik x pe gak, ni HILLUX ko ! hillux ngan badan aq, 10 kali gande kot besar nye...hehe:) n last job is penyokong dak2 lari...if ade dak lari, kitorang pon ckp je la 'cepat-cepat, dah nak sampai sekolah ! ' sampai ade akak form 4 sound kitorang ' macam aq x twu jalan g sekolah ! jaoh lagi kot.' ATAU ' korang cakap senang la, korang x lari !' hehe:) sory la ye, if kate-kate semangat yg kitorang ucapkan tu menyakitkan hati korang sume...hehe:) kitorang juz jalankan tugas...

first, dak form 1 lari...hehe:) mase tu aq ngah sedap2 mkn roti canai, tibe2 nmpk ade budak lari...mase tu memang aq blurr giller...ngah syok2 mkn kan...dak form 2 yg last lari...then, nampak dak2 laki kelas aq lari...aq pon ape lagi excited tahap gaban twu ! yg surprise nye, amirul leh lari depan2 siakk ! perhh, larat siott...next, nmpk dak2 pompuan kelas aq pulak...hihi:) chaiyok-chaiyok korang ! yg si denal dpt number 1 ! bapak dye la, teror giller !

k la...maybe tu je kot yg aq nk citerr...bye ! peace !

p/s : maybe mate korang semak bace entry aq coz banyak sangat perkataan "kan"

Sunday, June 26, 2011

annoying giller !

sape dak ni ? aq pon x berape kenal sangat ngan dak ni...dye dak camp yg aq follow baru-baru ni...name dye (kat FB) ARESYRAF FIQRIE dak grup 6, satu grup ngan as...he really really really annoying twu ! dari tadi asyik mengalan aq je...dye ckp dye suke kacau orang n buat mase sekarang, yg jd mangse gangguan dye is ME ! menyirap tau aq ngan dye nih...mase kat kem tu, aq x de ar rapat sangat ngan dye ni even aq x kenal dye ni..sbb dye dak grup 6, aq dak grup 3...dye ni peramah giller kot, dye yg tegur aq dulu...then, teros aq berbual ngan dye (kat FB je la) dye sekolah kat mersing...jauh kan ? emm memang jauh pon ! dari tadi, dye ni asyik kene kan aq je...kepale aq pon dah kusut nak balas kate-kate dye tuh ! kalau aq cakap, ade je ayat dye nak jawab...kalau korang agak-agak sakit ati x ? gerenti sakit ati kan ? kalau tengok kat FB dye tu, status dye IN A RELATIONSHIP...aq pon x paham kenape pompuan tu nak couple ngan dye...biar la, dah jodoh kan...


Saturday, June 25, 2011

camping ! part. 2

oke ! berbalik kpd entry baru2 ni k...sudi-sudi kan lah mate anda untuk membace cerite saye k ;)


third day, 22/6 of course 2011 !
3rd day...luar biase giller coz aq boleh tido nyenyak senyenyak-nyenyak nye tau ! haha=) but, dalam pukul 1.30 pagi tu, sume dak pompuan kene bangon...dak pompuan je tau coz ade dak pompuan yg x tido kat khemah dye...perhhh, 'ganjarannye', dak pompuan kene tido kat luar khemah for ten minutes ! aq dengan pakse n relanye aq tido je la...da ngantok kan...mase tu memang aq marah giller dengan dak yg gedik sangat nk tuka-tuka khemah tu...mangse nye kitorang ! sape yg x sakit hati kan ? after masok khemah n tido, aq bangon dalam pukol 4.45 pagi...as usual, aq,aifa'a,as n milla jalan bejemaah ke toilet utk mandi la, x kn nk tido dlm toilet tu pulak kn...after mandi, kitorang g solat mcm biase : adat camp ! aq n aifa'a mcm biase tido senyap-senyap kat belakang surau..tido kat situ pon kitorang boleh lena...

after that, mcm biase pagi-pagi tu ade senaman ringan jap...lepas tu grup 1 - 6 ade latihan kawad...memang malas giller beb sebab kawad yg diorang ajar tu mcm mengarot sikit...lepas latihan kawad, grup 1,2 n grup aq, ade aktiviti wall climbing...mase ni memang aq takot giller lah kan, sebab dinding tu tinggi nye 10 meter tau ! guess what ? aq dapat sampai kat puncak tu tau...MENUJU PUNCAK ! in mood: AF !! happy giller + giller tau...ko ade ? haha=) lepas solat n having lunch, grup1,2 n grup aq ade aktiviti permainan rakyat...mase main baling selipar tu, dak-dak nk baling selipar asyik aim aq je kan...haha=) tp, mcm bole kene kan...aq asyik elak je mane nk kene an, yupss aq kn berbadan kecik...setakat nk elak-elak selipar ni, small matter je...

after main permainan rakyat tu, ade latihan for persembahan malam...grup aq adalah salah satu grup yg kene wat persembahan malam tu...memang persembahan grup aq mengarot giller..! ni ade story yg teramat sangat memalukan bg aq..sebab, ade coach tu dye baling kasut aq kat atas dewan tempat peserta pompuan makan...memang mase tu aq nk nangis giller tp, aq lupe kan jap hal tu n have fun ngan persembahan grup laen...then, jurulatih-jurulatih ade wat persembahan...kitorang karokks lagu

ada sang ulat bulu
punya kaki seribu
siapa jumpa kakiku kakiku
jikalau x dapat
terpaksa ku melompat
dengan kaki seribu kurang satu
A,E,I,O,U

bez tau karokks ngan coach-coach tu...k, back to kasut aq...ape cerr eak ? hah, aq mintak tolong dak laki india n cina amik kan kasut aq tu..kite kan 1 malaysia, kene saling bantu-membantu la...nasib baik diorang sudi amik kan but, x sempat nk say thank you diorang da belah dulu...dah lah aq x cam sangat muke diorang tu...

fourth day a.k.a last day, 23/6 of course 2011 !
pagi tu aq bangon pukol 5 pagi...lambat drpd biase sebab pagi tu hujan, lena giller ! aq bangon pon sebab khemah masok air...kalau x, aq da tido smpi kol 10 kot...memang menggigil giller siot, aq dah ar pakai baju lengan panjang then, pakai baju sejuk ! ko bayang kan sejuk nye tahap mane ? sejuk giller kan ? emm, lepas subuh tu, ade kelainan sikit...aq memang ngantok, tapi x tido...aq tekun dengar ustaz tu bg tazkirah,bez pulak tazkirah pagi tu...excited nak balek punye pasal kan...

after that, ade senaman ringan n ade aktiviti khidmat masyarakat...grup1,2 n grup aq kene cuci toilet ! cuci toilet k...aq dengan pakse n relanya cuci lantai toilet tu...bersih tau ! tengok la sape yg cuci kan, bkn aq sorang je...dak-dak lain pon same ! 1 hari tu memang sejuk giller n last day kan...aq dengan semangat yg waja pakai baju MU fan club n baju sejuk...lawa giller ! after wat aktiviti khidmat masyarakat, kitorang kene tukar baju yg pihak kokurikulum tu bagi...naseb baik aq n aifa'a dapat baju saiz S meanwhile, as n milla dapat baju saiz L...that's why la diorang masokkan baju ke dalam seluar...sume dak laki pelik tengok gaye diorang tu...then ade raptai majlis penutup n majlis penutup...then balek ! before balek, kitorang snap-snap pic ! adat camp !

tu kitorang panggil TUAN TAJUDDIN. dye selalu jd imam time kitorang solat n selalu bg tazkirah selepas solat subuh n selepas solat maghrib. aq suke coach ni sebab dye x garang n baik !

yg wat peace tu, tangan aq,,kotor kan ? ngah makan pon bole plesing tangan...

nasi aq tu sedap giller ! guess what ? kitorang makan 6 kali sehari tau !

muke kami dah itam n berbelang ! oh tidak !

kami 8 orang yg pergi kem ini ! gempak seyh !

oii, penat ke cik akak !?

sampai je sekolah, teros snap pic ! x de keje la dherr !

selesai lah cerite bout camping ni...oke, hope korang enjoy bace pasal camping ni ! bye ! peace ;)

Friday, June 24, 2011

selamat hari bapa, ayah !

hari bapa dah lepas kot tp, aq still nk wish kat my beloved father...

ENCIK SELAMAT BIN IKHSAN
ayah kepada MOHD SYAM,AINI SHAELLA,AINI SHULLIANA,AINI SHUHAIDAH, AINI SHUHAIMAH (aq la kan), MUHD SIRAJJUDIN,MUHD SHAHIL n SINA.

ayah,
thankss sebab sabar dengan perangai ema yg sangat menyakitkan hati nie...hehe:) thankss jgak sebab selalu rajin dengan perangai ema yg agak cerewet ni n si gila pink nih...haha:) thankss sebab always masak masakan yg power punye bile mak x de or pegi kursus...ayah saye pandai masak tau kawan-kawan...nasi minyak dye boleh semua lah boleh...ala-ala chef wan gitu !

ayah aq ni x de la garang seperti korang pikirkan...maybe, sebab ayah aq ni bekas askar...that's why la muke nmpk garang dengan misai dye...fuhhhh !
ayah aq ni sporting gile tau n peramah, dan x sombong tau ! maybe perangai ayah aq ni turun ke aq kot...haha=) ayah aq selalu pesan kat aq tanpe jemu supaye tido awal malam-malam...kdg2 tuh, bangon kol 2 pagi semate-mate nk check aq dah tido ke belom...aq x pernah tengok ayah aq ni sedih...he always happy tau, mcm aq...hehe:)

ayah, selamat hari bapa...
u are the amazing dad in the world ! u are always be my dad in the world n after...!

camping ! part.1

hyep korang-korang sume ! rindu aq x ? ( *perasan ) ok2, sekarang aq nak citerr about pengalaman aq time camping kat tasek utara ari tu...anda semua di alu-alukan untuk membaca kisah saye yg satu ini...

first day, 20/6 of course 2011 !
as usual, peserta kene daftar n diberi taklimat about this camp...n bla bla bla...pastu, dirikan khemah, mcm biase la : adat camp...malas aq nak citerr banyak time first day, so boring...pukul 2 - 3 pagi oke ! dak khemah aq kene kawal macam pak guard kat tempat khemah pompuan...tapi, ade secret tau...jgn bgtwu sape2 pulak, aq n nurin kawal for 15 minutes only...another 45 minutes, kitorang duduk-duduk lepak...haha=) jahat x ?

second day, 21/6 of course 2011 !
aq bangon seawal 4.30 pagi oke ! semate-mate berebot toilet...ramai gile kot, x kan nk tunggu pukul 5 kan ? x patot x patot...guess what ? aifa'a kejutkan aq pagi-pagi tu walaupun kitorang x same khemah...tengss buddy ! x macam sakit ati lak an, baek2 dye kejutkan aq, aq lak tido balek..ngantok giller twu ! after mandi, g solat subuh, solat tu wajib tau kawan-kawan...n solat tu tiang agame...hehe:) after solat ade tazkirah pulak, time tazkirah tu aq n aifa'a senyap-senyap tido kat belakang...after that, ade senaman pagi n khidmat masyarakat...grup aq kene kutip sampah kat area khemah dak pompuan...naseb baek diorang x buat sampah ! after that, grup 1,2 n grup aq ade aktiviti water confidence n kayak...memang scary giller time tu, naseb baek ade aifa'a...aq asyik tanye dye : kenapa aq takot ? n dye jawab : maybe, ko pikirkan sangat...x yah takot ar...after kate2 semangat tuh, aq pon semangat nk wat aktiviti tu...bez giller twu ! aq rase macam x nk keluar je dari tasek tu...but, after aq nampak cicak kat air tu, aq punye panik mak oii...panik giller + giller siot. cepat-cepat aq keluar dari air tu...euuhhhh, ade cicak geli seyh...after that, bersihkan diri la dherrr...x kn nk solat time basah-basah tu kan ? after makan, grup aq kene masak...err, ni aq x suke...so boring la masak-masak nih ! dah malam tu, it's time for sleep ! aq ngan dak khemah aq, hurm...aq juz rapat ngan nurin, dak smk pasir puteh...hurm, nak twu x nurin dak sakai tu mane satu ? of course la yg kat tengah-tengah tu...cantekk kan ? gempak gile member ngan dye...dye ni giller2 macam aq gak....

ok lah...dah banyak kot aq citerr esok aq sambong ok...bye peace =)

Saturday, June 18, 2011

major problem !

seriously, sekarang ni aku ade major problem..really really major problem...25 jun of course 2011, smk tsni (my school) ade buat hari terbuka tau...biasenye, kalau hari terbuka memang aq orang yang paling excited kat muke bumi ni..tapi, sekarang aq x excited sangat...ye la, mak aku x boleh pergi sebab ade kursus. ayah aku pulak x twu lagi, maybe dye kerja...emm, busy mom busy dad...then, mak aku suruh pergi ngan akak aku pulak, aq memang x nak ! aq nk mak or ayah aq jugak yang pergi, no matter what happen ! wow, degil nye ??? how to solve this problem ? padahal result aq bez giller...nombor pon bez...nak sangat mak n ayah boleh pergi hari terbuke tuh...hopefully, they will make it !

hoyeah ! hoyeah !

happy giller twu ! sebab 20-23 jun of course 2011, aku,mila,as,aifa'a,fahmi,aniq,ashmeer n aliff pergi PERKHEMAHAN INTEGRASI MURID SEKOLAH MENENGAH PERINGKAT NEGERI JOHOR di PUSAT KOKURIKULUM JOHOR. hari ni aq bukak FB, ashmeer n mila mne ade excited giller kan...ashmeer aq x twu kenape ngan dye but mila, busy suruh kitorang packing awal-awal..takot kitorang x bawak baju la tu...pape je la my buddyz, asalkan korang happy :)

before, just talk about camping, i really hate it ! but now, do not know why i love camping...weird right ? (wah, speaking pulak aq ni) seriously, dulu aku betul-betul x berape nak suke dengan bende alah yang bername camping ni...maybe sebab dulu aku x suke bende-bende yang adventure kot...tapi, sekarang aku suke giller dengan bende-bende yang adventure n berisiko...i might like to take a risk..camping ni memang berisiko n adventure...ade aktiviti kayak, water confidence, wall climbing, orienteering...amacam ? adventure x ? jangan ingat aku yg bertubuh kecik x berape nak molek ni x berani nak buat aktviti-aktiviti ni tau...aku berani lah buat aktiviti ni cume larat n x larat je...emm, aq x twu la nanti aq boleh buat ke x aktiviti tu sebab aq ade penyakit yang bernama SEMPUT. semput aq x de la teruk sangat...maybe, aq boleh..just doakan aq je la ea...(go go aini !)

ok lah...maybe sampai sini je kot...k bubye ! peace !

Wednesday, June 8, 2011

cepat lah cuti ni habis !

pelikkan ?? budak-budak sekolah macam aku ni, mesti lah suke cuti kan ? lagi-lagi kalau cuti panjang macam sekarang ni...tapi, kenape aku x suke cuti sekolah ? hurm...pelik gile, apsal ngan aku ni ? patut ke aku jumpe pakar psikologi ? nanti orang ingat aq gile pulak kan ? (whatever lah aini..memang kau pelik pun) aq memang nak sangat cuti ni habis ! lagi cepat lagi bagus twu !


sebab-sebab aku x suke cuti sekolah :



  1. adik-adik tiri aku datang rumah n kacau mase berharge aq ! :(


  2. x pegi mane-mane...setakat balik kampung je...(sedih giller !)


  3. duduk rumah just tonton tv or buat kerje rumah n makan je..(gemuk lah nanti !)


  4. x jumpe kawan-kawan n cikgu-cikgu ! (miss them !)


  5. tangan ni nak menulis tp, x de kerje sekolah...boring kan ?


  6. rindu nak pakai baju sekolah ! (mengarut kan ?)

sebab-sebab aku nak pergi sekolah :




  1. nak jumpe member !


  2. nak belajar !


  3. nak duduk dalam kelas ! miss giller


  4. nak naik van sekolah ! rindu ngan pak ali !


  5. rindu nak pakai baju sekolah !

nak pergi sekolah ! cepat lah cuti ni habis ! :'(

Sunday, May 29, 2011

aq 'benci' kau !

as, sanggup kau wat aq mcm ni kn...nk pindah tnggu la tahun dpn :'( ape aq nak buat kalau kau x de...ye la, aq selalu spend time kat sekolah dengan kau...sampai buat kau menangis, ingt x time pj ? x sangke pulak kau akan menangis disebabkan hal mcm tu...kau memang kawan sejati aq ar...disebab kan kau ade buat entry pasal aq, aq pulak buat entry pasal kau:D

sedih giller kot bile dye cakap dye nk pindah. as, sape nk nyak budak tu ? sape nak duduk sebelah aq ? sape nak dengar citer aq ? aq nak meganjing sape lg kalau x de kau ? hurm:'( bkn aq je yang buat ko menangis, kau pun buat aq menangis...semalam, bile fasilitator tu bukak lagu adira (ku ada kamu), tibe2 aq menangis sbb teringat kau nk pindah...susah tau nak tengok aq menangis tibe-tibe macam tu, semue nye sebab kau...aq 'benci' kau ! sanggup kau buat aq menangis macam tu...sekarang pon rase nak nanges tau:'( sape lagi yg nk spend time ngan aq ? aq 'benci' kau ! hurm :'( hope u will happy wif the new school n friends =) jgn lupe aq tw !

p/s: terbalikkan makne kate adjektif yg dibold tu...peace:)

Saturday, May 28, 2011

best giller !

jumaat mlm sabtu bersamaan 27 mei 2011, best giller weyh...nk twu knp ? aq ngan family aq g engok wayang, citerr NUR KASIH THE MOVIE lg tau ! haha=) memang x rugi engok citerr tu...best x terkate la...akak aq beli tiket yg midnight punye, 11.45 p.m kot citerr tu start, abes pukul 1.30 a.m ! ngantok tahap gaban twu ! ingat kan lps engok g wayang terus balek rumah an...aq dah ngantok x terkate la time tu...tp, ayah aq bole pulak singgah mkn. perh, sabo je la...hari sabtu tu aq dah la kene bangon pagi sbb ade KURSUS KEPIMPINAN PENGAWAS DAN MAJLIS PERWAKILAN PELAJAR kat sekolah. after makan, terus balik rumah...smpi rumah je dah pukul 2.30 a.m, n aq tido pukul 3 a.m twu ! pukul 6 a.m dah bangon...3 jam je tau aq tido, ngantok gile gaban seyh, but it's ok...asal kan dpt engok citerr NUR KASIH..huhu=) rela berkorban ape saje la kate kan (choi...)

filem ini adalah kesinambungan drama NUR KASIH yg disaksikan oleh 19 JUTA penonton di malaysia ! hot kan ?

hurm, di akhir drama NUR KASIH di mana pengakhiran cerita, Adam berjaye mendapatkan kembali cinta dari Nur Amina n Aidil juga berjaya mendapatkan kembali kepercayaan drpd isterinya, Aliya. utk filem ni, Aidil menjalani kehidupan sebagai bapa tunggal setelah isterinya, Aliya meninggal dunia. meskipun sedih akibat pemergian isteri tercinta, hidup Aidil dihiasi dengan 2 cahaya matanya yg bernama Ilyas, 7 tahun dan Maryam, 5 tahun...

setakat tu je yg aq bole citer kat korang. kalau nak tahu the whole story, just pergi ke pawagam berdekatan dgn anda ye...harap maklum =)

x dapat dinafikan, filem ni memang berjaye menyentuh hati khasnya wanita. walaupun aq x menangis time tonton filem tu, tp ade certain scene yg hampir buat aq menangis. antarenye :
  • Adam berusaha mencari cincin Nur Amina di padang pasir
  • Adam dan Nur ditimpa kemalangan keretapi. ketika Nur x sedarkan diri, Adam menangis dan berdoa kpd Allah supaye Nur selamat.
  • Mamat menyelamatkan Aidil ketika dipukul oleh geng Jamal sampai kepala Mamat dipukul dengan batang besi.sakitnya menusuk ke kalbu twu.!
  • Adam nazak n sesak nafas
  • Nur Amina keguguran
  • Nur Amina x berputus asa mencari Adam yg hilang di padang pasir
ayat yg paling aq ingat dalam filem ni : 'selagi abang masih hidup, abang akan tetap menjage Nur. Itu janji abang pada Adam.'lebih kurang mcm tu la ayat nye...tp,ayat ni asyik lekat di kepale otak aq twu ! btw, korang-korang sume yg belom lagi menonton filem ni, aq nasihatkan cpt2 la pegi menonton filem ni...x rugi beb !